Полицаи поискали подкуп при катастрофата с румънската спортистка?
Полицаи поискали подкуп при катастрофата с румънската спортистка? / netinfo

Директорът на Областна дирекция „Полиция” в Плевен комисар Бисер Иванов води вътрешна проверка във връзка с появилите се твърдения, че полицаи са поискали подкуп при катастрофата с румънската спортистка, за да извикат Бърза помощ.

30-годишната румънска олимпийска шампионка по лека атлетика Мария Чонкан загина при катастрофа на пътя между Горни и Долни Дъбник. При катастрофата са пострадали и двамата спътници на починалата, също румънски граждани. На мястото на инцидента им е оказана незабавна медицинска помощ, но те са отказали да постъпят в болница за лечение.

Единият от пътуващите в колата е треньорът на загиналата, другия нейният масажист. Тримата са се прибирали в Румъния след тримесечен лагер в Гърция.

Комисар Иванов заяви, че на мястото на инцидента са били четирима полицаи, той лично се е занимавал със случая, но „дълбоко се съмнява”, че някой при такъв тежък инцидент е поискал подкуп. Военно-окръжната прокуратура в Плевен ще поеме случая, ако има съмнения за подкуп на длъжностно лице, поясни Иванов.

Треньорът на загиналата спортистка Щепан Берегзажи заяви от своя страна, че категорично няма опити за подкуп от страна на полицията и разпространената информация е невярна. Той подчерта, че са били добре отпочинали, когато са пътували.

Първоначалните събрани данни на полицията в Плевен сочат, че тежката автомобилна катастрофа е предизвикана най-вероятно от движение с превишена скорост, а вероятно предната лява гума е дефектирала, вследствие на което колата е излязла от пътя и се е ударила в дървото. Отново ще бъде направена техническа експертиза на автомобила, каза комисар Бисер Иванов.

Мария Чионкан е родена на 19 юни 1977 година в Майеру /Румъния/. Тя е една от най-известните и успешни лекоатлетки на страната. Състезава се в бягането на средни разстояния. Най-голямото й постижение е бронзов медал на 1500 метра от Олимпийските игри в Атина през 2004 година.