Служителите на реда използват предпазни маски и ръкавици

8 екипа карловски полицаи извършиха обход и провериха домовете на 60 самотно живеещи възрастни хора в нужда и разговаряха с тях. Идеята е на ръководството на полицейското управление в Карлово, като целта е да се подпомогнат възрастните хора.

Израелка с коронавирус карала ски в Банско, минала през летището в Пловдив

Над 10 от посетените възрастни имат нужда от лекарства от първа необходимост и храна.
Четирима души пък се нуждаят от социални услуги, които ще им бъдат осигурени от общината. Изготвени са четири сигнални писма до други институции за специфичните им нужди.

След направените заявки, служителите на Районното управление започнаха да доставят продуктите и лекарствата до домовете на възрастните хора.

"Тези хора са мои спасители! Благодаря им!", каза през сълзи 53-годишният Ганчо от Карлово, който е прикован към инвалидната количка и е диабетик. Възрастният човек беше много развълнуван от жеста на униформените, които му донесоха пакетирана храна - брашно, олио, ориз и шоколадови бисквити. 

ОДМВР-Пловдив

75-годишната Донка Китанова е от карловското село Певците. Грижи се за своята 96-годишна майка. Децата й са в Англия и Италия, няма кой да ѝ помогне. Затова тя беше много благодарна на полицаите. 

ОДМВР-Пловдив

Полицията в региона следи дали се спазват хигиенно-санитарните норми и режима на достъп до отворените аптеки, дрогерии и хипермаркети. Проверяват се централните градски части, парковете на открито, в които се събират хора, детските площадки на открито, както и ромските махали.

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас, 67 общо (ВИДЕО)

На територията на Районното управление има 14 души под карантина, като в първите дни на препоръката към гражданите да не напускат жилищата си, полицейските служители не са констатирали нарушения.

От карловската полиция ще продължават да следят за спазването на обществения ред и въведените забрани.