Спаска Митрова
Спаска Митрова / БГНЕС, архив
Спаска Митрова, която дълги години се бори, за да прибере детето си у дома, е починала снощи в Република Северна Македония.

Жената е боледувала от рак продължително време, но накрая е загубила битката с коварната болест. До последния си ден тя е живяла заедно с дъщеря си Сузана, която е на 14 години.

Митрова, която има и българско гражданство, дълги години води съдебни битки срещу бившия си съпруг както в Северна Македония, така и в Страсбург, за да вземе детето си при себе си.

Проблемът ѝ достигна и бе коментиран преди време и от министър-председателя на България Бойко Борисов.
 
 

С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която...

Публикувахте от Екатерина Захариева в Понеделник, 29 юни 2020 г.

"С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск не се отказа от себе си и своя род. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на близките на г-жа Митрова. Знам, че нищо не може да компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, но Ви уверявам, че България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония", написа в профила си във фейсбук министърът на външните работи Екатерина Захариева.
БГНЕС