Още една жертва на тежката катастрофа край Панчарево16-годишно момиче, което беше пострадало тежко, е починало днес, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" в София. Тя беше хоспитализрана в реанимация на болницата с тежка черепно-мозъчна травма, тежка гръдно-коремна травма, фрактури на бедрени кости и ключица. 

По-рано днес стана ясно, че вън от опасност е животът на 18-годишното момче, което също пострада тежко при катастрофата. Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, където младежът се лекува. Вече няма опасност за живота му. Той е в съзнание, напълно адекватен и контактен, съобщават от болницата. 

Тежката катастрофа стана късно през нощта на 6 срещу 7 септември, когато 33-годишен шофьор се вряза челно в автомобил в насрещното движение, след което в тях се удря и трета кола. Мъжът, предизвикал катастрофата, загина на място. Ранени бяха 8 души, повечето младежи и тийнейджъри.

Пробата за алкохол на шофьора, предизвикал тежката катастрофа, е положителна. Резултатите са установили 1.8 промила в кръвта на водача. По последна информация той има 20 акта и 3 фиша за нарушения на пътя.