По-добре да се премине към избори, смята Антония Първанова
По-добре да се премине към избори, смята Антония Първанова / снимка: DarikNews.bg, Кърджали

По-добре да се премине към избори, за да за да се намери формулата на консенсус и успокоение в обществото. Това каза в Кърджали евродепутатът и лидер на НДСВ Антония Първанова. По думите и в момента „няма чуваемост от страна на управляващите и гражданското общество, тъй като при атаките, и двете позиции все повече се капсулират”.

Според Първанова няма работещ парламент, има блокаж на институциите, а ако те не работят, е по-добре да има избори. По думите й правителството се измъчва в невъзможността да си партнира с парламента, а никой няма полза от такъв парламент и правителство, което не може да прокара през парламента законопроектите и своите решения.

Евродепутатът засегна и проблема със сирийските бежанци. Според нея  въпросът може да бъде решен на европейско ниво, а не всяка страна сама да се справя. Тя уточни, че се очаква бежанската вълна да надхвърли 4,5 млн., като голяма част от тези хора са жени и деца в лошо здравословно състояние. „Някои от по-богатите страни са дали много малки заявки и квоти за абсорбиране на бежанци: Белгия - 50, Швеция - 500, но в България те надхвърлят 5000”, уточни тя.

Антония Първанова в Кърджали бе по покана на директорът на хоспис „Добролюбие” към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”, който през тази година чества своята пета годишнина. Евродепутатът откри алея, също носеща името „Добролюбие” в двора на болницата.

Други новини от Кърджали