Пловдивските учители писаха двойка на Даниел Вълчев
Пловдивските учители писаха двойка на Даниел Вълчев / netinfo

Пловдивските учители писаха двойка на министъра на образованието Даниел Вълчев и поискаха оставката му на протестен митинг пред Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий".

Над хиляда стачкуващи преподаватели от пловдивските училища излязоха на митинг и закичиха паметника на братята-просветители пред училището с надписи.

"Стачка"; “Оставка! Вълчев - слаб 2, излез от бордовете, влез в класните стаи”; “Достоен труд, достойно заплащане”; Празни джобове – празни бюлетини” - това бяха само част от лозунгите, издигнати от протестиращите преподаватели.

Ние се борим за плавно увеличение на работните заплати до 100 процента и за повече средства в отрасъл Образование, за да имат децата ни европейско образование, заяви пред присъстващите Юлиян Петров, председател на пловдивския синдикат “Образование” в КТ “Подкрепа”.

На протестен митинг в четвъртък учителите ще излязат с декларация и ще връчат исканията си на областния управител, за да задължат Националния отраслов съвет по образование да насрочи нови преговори. След митинга ще бъде блокирано кръстовището на булевардите „Васил Априлов” и „6-ти септември”.

Пловдивски учители ще се включат и в националния протестен митинг в София. 62 училища и 28 детски градини стачкуват в Пловдив.