Пиратка откъсна пръсти на седмокласник
Пиратка откъсна пръсти на седмокласник / netinfo
Пиратка избухна в ръката на 12-годишния седмокласник в столичното 88-мо училище в квартал „Овча Купел” Владимир Василев. Бомбичката е разкъсала два пръста на ръката на момчето, което е прието в „Пирогов”.

След последния учебен час около 12 ч. Владимир, заедно със сови приятели, решава да взриви няколко приратки близо до училището, където учи. Едната от тях обаче избухва в ръката на 12-годишния седмокласник. Взривът разкъсва два от пръстите на детето, което веднага е откарано в „Пирогов”, където лекар е баща му. Това разказа пред Дарик директорът на 88-мо средно основно училище в „Овча Купел” Милена Пенева.

„Детето си е тръгвало от училище след първа смяна. Пиртаката е избухнала в ръката му, няколко блока до училището. Той е интелигентно дете. Дали я е купило, дали някой му я е дал, тепърва ще разберем”, каза Пенева.

Пред Дарк един от охранителите в училището разказа, че подобни инцидента са се случвали и преди, макар и рядко: „Много рядко и няма резон в гърменето. Води се при директора и той взима отношение”.

Дарик научи още, че майката на Владимир е учителка в същото училище. Полицията ще разследва как седмокласникът се е сдобил с пиратките”.