/ netinfo
Седем души са пътували в микробуса, който е с турска регистрация
Пиян тираджия премаза микробус с 8 души
97734
Пиян тираджия премаза микробус с 8 души
  • Пиян тираджия премаза микробус с 8 души
ТИР се обърна и затисна микробус на Ришкия проход. Сигнал за произшествието е подаден на спешния телефон 112 в 14.08 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Заради инцидента пътят беше затворен за движение.
 
Тежкотоварният автомобил буквално е прегазил микробуса, съобщиха очевидци. Седем души са пътували в микробуса, допълват от полицията. Микробусът е с турска регистрация. Пътниците вече са изтеглени от купето, шестима са откарани в болницата в Шумен. Седмият пътник се е отървал без наранявания.

В премазания на Ришки проход микробус пътувало и бебе
 
Загинал е шофьорът на микробуса, потвърдиха в късния следобед от полицията. Той е на 40 години и е от руенското село Планиница. В микробуса е пътувал с брат си и семейството си.
 
В колата е имало три деца - момчета на осем и 12 години и бебе на девет месеца. Трите деца, заедно с 39-годишната майка на двете момчета и още една жена, са настанени в шуменската болница след катастрофата. На мястото са останали двама мъже.

Шофьорът на ТИР-а, затиснал микробус, бил с близо 3 промила алкохол

Шофьорът на ТИР-а е бил пиян. Проверка с дрегер е отчела 2,81 промила алкохол в кръвта му.

На място са пристигнали екипи на Спешна помощ, пожарникари и полиция. Районът е отцепен.

Движението е временно преустановено
в участъка от разклона за село Риш до разклона за село Камчия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обходният маршрут е през Провадийския проход.