Павел Чернев почина пред ресторант на столичната улица "Крум Попов", съобщават от СДВР, цитирани от Нова телевизия.

Той е бил в заведението с компания. След като му е прилошало, излязъл навън и е паднал на земята. Починал е на място. Извикана е линейка, но дошлите на място лекари единствено са констатирали смъртта му.

Сигналът за мъртъв мъж бе подаден в 16:50 ч. На този етап случаят не се разглежда от полицията като криминален.

Смъртта е настъпила внезапно, като по първоначални данни на лекарите става въпрос за белодробна тромбоемболия. Линейката е пристигнала на мястото на шестата минута, каза за БТА директорът на Центъра за спешна медицинска помощ - София д-р Георги Гелев. По думите му подобно състояние е неспасяемо и изисква лекарска намеса до петата минута.

Павел Чернев е роден е на 10 юли 1969 г. в София. Завършва право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1993 година.

От 1995 г. е работи като адвокат по наказателни дела в Софийската адвокатска колегия. През 1997 г. заедно със съмишленици създава организацията ВМРО-спомагателна с председател Росен Николовски. Павел Чернев е съучредител и заместник-председател на организацията. През 1999 г. ВМРО-спомагателна се саморазпуска и се влива във ВМРО - БНД. През 2004 г. Павел Чернев напуска ВМРО, посочва БТА.

От 11 юли 2005 г. е депутат в 40-ото Народно събрание от коалиция "Атака". След пътен инцидент през 2006 г. на магистрала „Тракия" възниква сериозен скандал между Волен Сидеров и Павел Чернев, освен това се задълбочават и идеологическите им противоречия. На 20 април 2006 г. Павел Чернев е изключен от партия "Атака".

На изборите за местни органи на властта през октомври 2007 г. Павел Чернев е кандидат за кмет на София. През 2007 г. той учредява партия "Свобода", на която е председател от 10 февруари 2007 г. През 2011 г. Павел Чернев е издигнат от Партия за хората от народа за кандидат за президент на президентски избори през 2011 г.

Преди дни Павел Чернев беше ангажиран като адвокат на един от участниците в катастрофата на булевард "Черни връх" - Симеон Христов, след която се стигна до бой.