Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията
Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията / БГНЕС
Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията
97449
Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията
  • Третият редовен конгрес на ПП АБВ избра Румен Петков за председател на партията
Румен Петков е новият лидер на партия АБВ. Той беше избран на третия национален конгрес на формацията и смени на поста досегашния председател Константин Проданов.
 
За бившия вътрешен министър от кабинета "Станишев" гласуваха 579 от общо 591 делегати на форума, трима бяха "против", а девет се въздържаха.

Досегашният председател Константин Проданов обяви, че се оттегля от поста доброволно, но остава да работи за партията като експерт.  
 
По време на Конгреса основателя на АБВ Георги Първанов даде заявка за обединение със сродни партии. "Днес ние от АБВ подаваме своята ръка не от слабост, а за единна сила. Какъвто и да е отговорът на другите централи, ние ще бъдем активен фактор и катализатор на единението между партиите в левия център, и родолюбивото пространство", обяви Първанов пред делегатите на Конгреса.
 

БГНЕС


"Трябва да покажем, че ще работим с всички, които имат готовността, волята, характера и капацитета да променяме България. Време е да проведем своята битка за България, за Отечеството, за всички българи, където и да са те", допълни Първанов.
 
Конгресът на АБВ излъчи нов състав на Националния съвет на партията от 99 души. Избрани бяха и 15 души от състава на Изпълнителното бюро, което ще бъде допълнено до 21 души.