Отводняват квартали в Оряхово
Отводняват квартали в Оряхово / netinfo

Свлачището в квартал "Изток" в Оряхово не се е активизирало след валежите през последните дни. Това съобщи Марио Милов - директор на специализираната администрация в община Оряхово.

В петък, когато за 15 минути валежът е бил 20 литра на квадратен метър в града, край една от къщите в квартала се свлякла земна маса, но сградата не е пострадала, уточни той. Валежите продължават, но са в малки количества.

В момента в квартал "Изток" се изпълняват аварийните дейности за отводняване на района, за които от Постоянната комисия за защита на населението от бедствия и аварии бяха отпуснати 1 062 000 лева, информира Марио Милов.

Досега са изградени пет шахти, дълги по 100 м, и 16 водопонижаващи кладенци. Продължава изграждането на канализация в квартала, която трябва да реши проблема с подпочвените води и да спре свлачищните процеси, уточни той.

От дъжда в петък са изровени настилките на две улици в Оряхово и на три - в Селановци, уточняват от общината. Протекли са покривите на две детски заведения и на едно училище в града, като вече са взети мерки за продължаване на занятията в тях.