ремонт
ремонт / Sofia Photo Agency, архив
Отпушват бул.
93946
Отпушват бул.
  • Отпушват бул.
Възстановява се еднопосочното движение по столичния булевард „Патриарх Евтимий”, който повече от година бе блокиран заради строителството на третата линия от софийското метро. От утре пък се връща движението в една посока и по булевард „Васил Левски”.
 
Нова тапа обаче очаква столичани това лято - от общината планират да затворят булевард „Прага”  за ремонт.
 
"Вече е готова отсечката, която беше затворена във връзка с изграждането на метрото, така че отваряме за движение така, както беше, едната лента от бул. "Патриарх Евтимий". Другата ще остане затворена във връзка с довършването на метрото. В същото време отваряме еднопосочното движение така, както беше, по бул. "Васил Левски", в тунела на НДК също връщаме еднопосочното движение, като ще остане излизането и по посока "Черни връх" по трамвайната линия във връзка и с продължаване работата по метрото на бул. "Пенчо Славейков" и с предстоящия ремонт на бул. "Прага", обясни кметът на София Йорданка Фандъкова и допълни: "Бул. "Прага" ще се наложи да го затворим изцяло до наесен, когато вече да се отвори изцяло реконструираната отсечка от бул. "Прага".
 
Още преди време стана ясно, че се планира рехабилитация на бул "Прага" от бул. "Скобелев" до бул. "Пенчо Славейков", която се очаква да започне в края на юни.