Отложиха делото за убийството на студента Стоян Балтов
Отложиха делото за убийството на студента Стоян Балтов / Sofia Photo Agency, архив
Отложиха делото за убийството на студента Стоян Балтов
59413
Отложиха делото за убийството на студента Стоян Балтов
  • Отложиха делото за убийството на студента Стоян Балтов

Софийският градски съд отложи делото за убийството на Стоян Балтов за 18 декември. Причината е неявяване на един от основните свидетели Даниел Иванов. Прокуратурата държи на неговите показания. На предишното заседание стана ясно, че Балтов е убит с множество ритници в главата, по лицето му са останали отпечатъци от грайфери на обувка. Такива са резултатите от съдебномедицинската експертиза, която Софийският градски съд прие по делото за убийството на студента пред дискотека „Амнезия".

Подсъдими по делото са Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов.

Адвокатът на Вили Георгиев поиска за следващото заседание да бъдат представени като веществени доказателства маратонките на подзащитния му. На тях им е направена експертиза, но не са представяни пред съда, обясни адвокат Велинов.

Експертите, извършили психологическата експертиза на тримата подсъдими, обясниха, че в момента на инцидента те са били напълно вменяеми, но под влияние на много алкохол. Тримата са осъзнавали какво вършат, категоричен е съдебният медик д-р Тодор Костов.

На предишното заседание стана ясно, по думите на експертите, че убийството е извършено по особено жесток начин, като Балтов не се е съпротивлявал, тъй като е бил в безпомощно състояние, а извършителите целенасочено са го ритали по главата.

21-годишният Стоян Балтов беше пребит до смърт в нощта на 5 декември 2008 г. пред дискотека „Амнезия" в Студентски град. През юни процесът беше отложен, след като не се яви един от адвокатите на подсъдимия Светлозар Стоилов. Очаква се на следващото заседание подсъдимите да дадат обяснения.