/ iStock/Getty Images
Председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, заедно с председателя на Държавна агенция за закрила на детето Елеонора Лилова ще открият изложба с детски плакати, посветени на безопасността на движението по пътищата. В рамките на събитието ще бъдат отличени и победителите в Националния конкурс под надслов „Пази семейството си на пътя“.

Хванаха пиян шофьор на автобус

Проявата ще се проведе на 20 февруари, от 11:30 часа, в столичното Ларго.

Близо 40 деца и младежи от цялата страна се включиха в първия Национален конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя“. Инициативата бе реализирана съвместно между Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Държавна агенция за закрила на детето. Най-малкият участник е на 7 години, а най-големият – на 24 години. Всички получени изображения са обединени в изложба, която ще остане до края на месеца в Ларгото.

3700 души загиват всеки ден в катастрофи по света

Целта на организаторите беше да се привлече допълнително внимание на децата към безопасността на пътя, но и на цялото общество с призивите на най-малките винаги да спазваме правилата за движение.
БГНЕС