Откриха улики за умишлен палеж на пожара, взел три жертви
Откриха улики за умишлен палеж на пожара, взел три жертви / cнимкa: БГНЕС
Открити са улики за умишлен палеж в кооперацията на ул. „Шандор Петьофи” в София, където тази сутрин при пожар загинаха трима души. Това съобщи директорът на столичната пожарна комисар Иван Илиев. 30 кв.м е изгорялата площ, каза още комисар Илиев и допълни, че огънят се е разпространил бързо заради дървено стълбище.

Пред Дарик началникът на столичната пожарна съобщи, че са открити бутилки и части от туби с нафта. Според него това още повече е помогнало на огъня да се разпространи бързо.

Според пожарната огънят е тръгнал от антрето и вратата в сградата, където са се намирали бутилките и нафтата. „Има няколко работни версии, по които следователите работят засега, но не можем да ги уточним”, каза началникът на столичната пожарна. Причините за пожара се изясняват.

При пожара тази сутрин загинаха два мъже, а деветгодишно дете издъхна на път за болницата. Майката на детето е с опасност за живота. Жената е настанена в „Пирогов” с 60 процента изгаряния. Бащата на детето е леко пострадал, защото по време на пожара не е бил в сградата.

Чуйте какво каза комисар Иван Илиев в прикачения звуков файл