Откриха спортния комплекс в Правец
Откриха спортния комплекс в Правец / netinfo

След извършената основна реконструкция и модернизация, спортният комплекс в Правец отвори врати. Премиерът Сергей Станишев придружаван от изпълнителният директор на „Лукойл“-България Валентин Златев официално откри новото съоръжение.

Откриването е част от тържествата по повод официалния празник на Община Правец и на 25-годишния юбилей от обявяването на Правец за град. Спортният комплекс разполага с една от най-съвременните в България зали за провеждане на състезания по баскетбол и волейбол с уникално пълно покритие, отговарящи на изискванията на водещите световни стандарти.

Зрителските места по трибуните са над 500. Залата е подходяща и за състезания по тенис на маса, борба и таекуондо. Спортният комплекс в Правец включва два отлично поддържани футболни терена – официален и помощен. Комплексът разполага и с трети терен с размер 110/72 м., покрит с най-модерната изкуствена настилка, отговаряща на всички изисквания на ФИФА и на УЕФА.

По-късно през деня по време на официалното тържество на град Правец Сергей Станишев получи специална златна грамота от кмета на града за развитието и модернизацията на град Правец.