Откриха патрони в багажа на жена при проверка на летище Варна
Откриха патрони в багажа на жена при проверка на летище Варна / netinfo

Боеприпаси за автоматично оръжие са открити в багажа на възрастна жена, пътуваща със самолет от Варна за Москва. Това съобщи за "Дарик" директорът на полицията във Варна Главен комисар Веселин Петров.

Жената е пътувала с полет на сибирските авиолинии и в нея не е открито огнестрелно оръжие. Намерените патрони са вероятно от автомат Калашников, научи още "Дарик". Жената е на 55 години, рускиня по народност и е от град Тюмен. Била е във Варна на почивка.

Според информация на "Дарик", руски сайтове са написали, след като са били открити патроните, че във Варна самолетът е бил евакуиран и претърсен основно. Не е намерено огнестрелно оръжие на борда.

<!--Citat-->

Според непотвърдена информация, патроните са били открити от скенер на летището в багажа на жената. При разпитите тя е заявила, че не знае откъде са патроните и как са попаднали у нея. Тя е допълнила, че вероятно някой ги е подхвърлил.

Руски средства за масова информация са съобщили, че на летището във Варна е предодвартена терористична атака срещу руски самолет. Източници на "Дарик" от МВР твърдят, че опитът за пренасяне на боеприпаси е бил тест на системата за сигурност на варненското летище. Не се изключва възможността жената да е имала съучастници, които да не са открити. 55-годишната рускиня е осъдена по бързата процедура за това, че не е декларирала боеприпасите на границата.

Други новини от Варна