/ ThinkStock/Getty Images
Бащата на Кака Лара издъхна на 81
На 81 години почина актьорът Иван Златарев – бащата на обичаната от малки и големи Кака Лара.

Тъжната новина съобщи самата тя на официалния си профил във фейсбук. 

"Никой не е готов да напише онова, от което винаги се е страхувал...Ванката! Нашият Ванка си отиде! Сбогом, смело момче!", написа водещата на "Милион и едно желания" в социалните мрежи. 

 
 

 

Никой не е готов да напише онова, от което винаги се е страхувал... Ванката Ivan Zlatarev нашият ВАНКА си отиде! СБОГОМ, СМЕЛО МОМЧЕ 🖤

Публикувахте от Lara Zlatareva в Сряда, 25 ноември 2020 г.


През 1970 г. Златарев завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Филип Филипов. Година по-късно играе на сцената на Плевенския драматичен театър, а след това и в Пловдивския драматичен театър. От 1978 до 2006 г. в Народен театър за младежта.

Безбройни са ролите му в театъра и киното. Запомняща се е ролята му на Македонски в "Хъшове" по Иван Вазов, Иванчо Йотата в "Чичовци", на Кулигин в „Три сестри“ на Антон Чехов и Ханджията в „Мрак“ на Антон Страшимиров. Той участва още в "Дървеница" на Владимир Маяковски, в „Параграф 22“ на Джордж Хелър, „Мизентроп“ на Молиер, а също в телевизионния театър „Всяка есенна вечер“.

Иван Златарев има роли и в киното: в „На всеки километър“, „Дубльорът“, Бой последен“,  „Магия’82“, „Игра с огъня“, „Кристали“, „Дом за нежни души“, „Вярност“, „По дирята на безследно изчезналите“.