Осъдиха наркодилър на 2,6 години затвор в Добрич
Осъдиха наркодилър на 2,6 години затвор в Добрич / снимка: БГНЕС

Наказание от 2,6 години и лишаване от свобода и глоба от 12 000 лв наложи Добричкият окръжен съд на 31-годишния Диан Славов Вичев от Добрич. Той бе признат за виновен по три обвинения за разпространение и държане на наркотични вещества.

 

През октомври 2008 г. подсъдимият е продавал амфетамин на публично място. В дома му са открити 497 грама на стойност 14 668 лева и представлява голямо количество според НК.

 

По искане на Диан и след като той се призна за виновен Добричкият окръжен съд разгледа делото като „съкратено съдебно следствие”.

На 18 октомври Диян Вичев продал на свидетел по делото найлоново топче с 0,788 гр. амфетамин на стойност 23,64 лв. Срещата била предварително уговорена по телефона, свидетелят не познавал доставчика, но негови близки му го посочили. По-късно пласьорът отишъл да се види с друг клиент. Непосредствено преди срещата им бил задържан от полицейски служители. В този момент подсъдимият изхвърлил четири топчета с амфетамин, които са иззети при огледа на местопроизшествието.

 

Младежът е наркоман, няма криминални прояви и е с влошено здравословно състояние.