/ БГНЕС, архив
Двама младежи от Русе отиват в затвора за убийство и грабеж. Престъплението е извършено на 14 март миналата година в русенското село Николово. Окръжният съд призна за виновни Николай Василев и Деян Цветанов и ги осъди съответно на 11 години и 9 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Двамата младежи са осъдени и солидарно да заплатят за причинени неимуществени вреди 150 хил. лв. на вдовицата и 100 хил.лв. на сина на жертвата Валери Спиридонов.

14 март 2017: Убийство на таксиметров шофьор в русенско село

Родените през 1999 г. момчета извършили тежкото престъпление след употреба на алкохол и наркотични вещества, стана ясно в хода на съдебния процес. Те се качили в таксито през нощта и поискали да бъдат откарани извън града. После нападнали шофьора, като му нанесли над 10 прободни рани с нож и задигнали портмоне с документи, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола. Двамата са задържани няколко часа по-късно в Русе.

15 март 2017: Задържаха 17-годишни за убийството на таксиметровия шофьор в Русе

Днес в съдебната зала обвиняемите се разкаяха за деянието си и обясниха, че нападнали шофьора след голямо количество алкохол и дрога.

Присъдата на Окръжния съд в Русе може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.