/ Sofia Photo Agency, архив
Оставки и изключване от редиците на ДПС заради Владимир Кузов
97668
Оставки и изключване от редиците на ДПС заради Владимир Кузов
  • Оставки и изключване от редиците на ДПС заради Владимир Кузов
Оставки и изключване от редиците на ДПС заради бившия депутат Владимир Кузов, който е осъден условно за педофилия. Вчера стана ясно, че той е приет за член в софийската организация на движението. От ДПС днес съобщиха, че членската книжка е невалидна и Кузов не е приет в движението. До 2006 г. Кузов беше депутат от Атака, не беше изключен от партията заради разследване за педофилия срещу него.
 
След като Атака вече не искаше в редиците си Кузов, той остана независим народен представител. По-късно беше осъден условно, но присъдата му вече е изтекла.
Така години по-късно Кузов реши да влезе в редиците на ДПС и успя да го направи чрез структурата на ДПС в район Оборище“. Пред Нова телевизия обясни мотивите си:
 
„Съвсем логичен е интересът ми към ДПС, тъй като това е единствената либерална партия в България, която е срещу различието, за единство, срещу омразата, срещу дискриминацията във всичките ѝ видове. Случи се съвсем нормално, кандидатствах в тази организация в район „Оборище“ и съобразно устава бях приет да член“.

Владимир Кузов се връща в политиката, влиза в редиците на ДПС
 
Влизането на Кузов в ДПС не остана без последствия. Днес ръководството реши, че случаят налага оставки и изключване от партията.
 
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайь разказа, че от медиите научили кой е влязъл в редиците им. А след това съобщи и решението на партията:
 
„Днес преди заседанието получихме информация, че снощи е заседавал областният съвет на ДПС в област София-град. Едно от решенията на областния ни съвет е, че издадената в нарушение членска книжка на лицето Кузов е невалидна и той не е легитимен член на ДПС“.
 
Междувременно полетяха оставки и наказания.
 
„Има и следващо решение - Областният съвет освобождава Антон Тепавичаров от длъжността председател на местния съвет на ДПС в район „Оборище“ и му налага наказание - изключване от партията“, допълни той.
 
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи още, че преди заседанието са получили оставка от областния председател на ДПС в София-град Нихат Кабил.
 
„На днешното заседание тази тема беше отделна точка. След обсъждане Централното оперативно бюро прие решение, с което приема подадената оставка от длъжността председател на Областния съвет на ДПС на София-град“, каза още Карадайъ и заяви, че с това този въпрос е приключен.
 
Владимир Кузов е третият бивш „патриот”, който се пренасочва към ДПС. Преди него това сториха Слави Бинев и Камен Петков, като неуспели кандидати за депутати.