Съдът в Бургас реши, че 18-годишният младеж, обвинен за грабежа на тази сума от две деца, заслужава най-тежката мярка за неотклонение, предава NOVA.

Нападението с нож се разиграва в обедните часове. 13-годишното момче разговаря със своя връстничка. Той напада децата с нож, заплашва ги с викове и отмъква всичите им пари. Или общо - 85 стотинки. Пред разследващите обяснил, че му трябвали.

Оказа се че отрасналият в приют 18-годишен младеж няма дом, няма никакви средства за препитание и е безработен. Обявяван е за общодържавно издирване 19 пъти, а три пъти е осъждан като малолетен и непълнолетен.

За 80 стотинки: Младеж нападна с нож дете в Бургас

Служебният му защитник Здравко Жекльов сподели, че за първи път в кариерата си на адвокат има случай с грабеж на 85 стотинки.  Обаче е съгласен с ареста. „Тук не е важна стойността на грабежа, важна е заплахата която е осъществена спрямо малолетни лица. Тук има отношение на психиката как се отразява върху дете което му се извади нож”, коментира адвокат Жекльов.

Съдът остави нападателят зад решетките, защото може да извърши и по-тежко престъпление на улицата. „Употребява наркотици, освен това това, което е най-удачно за него, времето което ще изкара в ареста ще му бъде приспаднато.

"Той има вече 6 месеца лишаване от свобода, което му бе наложено само преди месец и половина”, заключи служебният защитник на обвиняемия.
nova.bg