Още двама в болница след мълнията в Шуменско
Още двама в болница след мълнията в Шуменско / снимка: DarikNews.bg

Още двама души са постъпили в болница, след като вчера на състезание по конен спорт, което се провеждаше в Кабиюшката гора край Шумен, падна мълния.

Първоначално в местната болница бяха настанени четирима човека. Последните двама са хоспитализирани снощи. Те също са се намирали под поразеното от мълнията дърво. Това са мъж и жена - ветеринарни лекари. Мъжът е гражданин на Турция.

Въпреки че нямали оплаквания, от болницата настояли да останат за наблюдения през нощта.

Мълния падна сред публиката на състезанието по конен спорт вчера около 13,00 часа. В шуменската болница бяха откарани четирима пострадали. Най-сериозно е пострадала Гергана Найденова от София - съдия на състезанието. Другите - двама мъже и жена, са в добро състояние, но в лек шок. Съдийката е с обгаряния в дясната част по тялото. Мълнията е излязла през десния й крак, където има рана от изгаряне, казаха медици.

Свидетели разказаха, че когато започнало да вали, повечето се скрили в колите си, но някои останали под дърветата, въпреки предупреждението, отправено от организаторите по високоговорителите. Под дървото били пострадалите и два коня. Когато паднала мълнията, всички изхвърчали на десетина метра. Конете само се уплашили. Първа помощ оказал медицинският екип, който е задължителен при такива състезания.