Опит за имотна измама разкриха служители в община Царево
Опит за имотна измама разкриха служители в община Царево / снимка: Пресцентър на Община Царево
Опит за имотна измама разкриха служители в община Царево
31947
Опит за имотна измама разкриха служители в община Царево
  • Опит за имотна измама разкриха служители в община Царево

Гражданин с турскоезично име опита да измами Общинска администрация в Царево с подписано пълномощно от председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев. Той поискал нотариален акт за имот от 395 дка близо до морето.

Юксел Исметов Ахмедов, след като представил подписаното от Недим Генджев пълномощно, поискал от общинските служители скица и актуална информация за имота в землището на село Синеморец. Той показал и ксерокопие на скица за атрактивния имот, който е гора от Държавен фонд, намираща се до красивия плаж „Бутамята". На скицата пишело, че имотът е собственост на „Мюсюлманска вероизповедна общност", според общинския пресцентър най-шокиращо било, че на нея бил поставен трудно разчитащ се печат на Общинска служба „Земеделие" с подпис на лице „С. Бандакова". Служителите се усъмнили в достоверността на скицата, в службата няма такъв директор.

Проверката показала, че това е името на директора на служба „Земеделие" в Пловдив. Общинарите в Царево отказали всякакви услуги на „пълномощника", след което той си тръгнал без да протестира. Документите са задържани, те ще бъдат предоставени на компетентните органи.

Новини от Бургас