Ограничават движението по пътя Смолян-Рожен заради взривни дейности
Ограничават движението по пътя Смолян-Рожен заради взривни дейности / БГНЕС

Днес, от 14.00 до 16.00 ч. ще бъде ограничено движението по пътя Смолян прохода "Рожен", в участъка между Соколовци до кръстовището със светофарната уредба в кв. "Устово" в родопския град. Временната организация е поради извършването на взривни работи за изграждането на кръгово кръстовище, част от Главната пътна комуникация на Смолян, съобщиха от Областно пътно управление-Смолян. 

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут - Проглед - Пампорово - Смолян и обратно. През този период, отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 т по третокласния път Пампорово - Смолян. Изграждането на Главната пътна комуникация на Смолян е част от лот 14 по проект "Транзитни пътища V". Участъкът е с обща дължина 3,4 км. Започва от митницата в кв. "Устово" и завършва при местността Бункера на кв. "Райково".

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на път Асеновград - Смолян и път Смолян - Рудозем като се избягва преминаването през кв. "Устово" на Смолян. Строителните дейности се изпълняват при пълна мобилизация. Целта е при добри метеорологични условия обектът да бъде завършен през средата декември.

Заради въпросните строително-ремонтни дейности е затворена и е една от основните пътни артерии в Смолян. Забранено е преминаването на всички МПС на ул. "Родопи" от входа на "Рожен експрес" АД до кръстовището на ул. "Тракия" с ул. "Изгрев". Обходният маршрут от Смолян към кв. "Устово" е по ул. "Коста Аврамиков", Бункера, стария път в посока Чокманово, Главна пътна комуникация, Ариете и по ул. "Тракия" и съответно обратно на движещите се от кв. "Устово" в посока Смолян.

Затворен е пътят по ул. "Наталия" и ул. "Д-р. Петър Берон", също поради ремонтни дейности, като обходният маршрут е по ул. "Родопи".