Очакват ни жестоки жеги
Очакват ни жестоки жеги / Снимка: Sofia Photo Agency
Четири температурни рекорда бяха отбелязани днес. Във Велико Търново е измерена температура от 32,7 градуса, като предишната най-висока е била през 2006 г. от 32,2 градуса. В Бургас са отчетени 34 градуса при рекорд 32,9 градуса през 1942 година. Рекорди има и в още два морски града: във Варна – от 33,5 градуса (предишният максимум в града е бил регистриран през 1969 година), както и в Ахтопол, където днес скалата на термометрите достигна максимум от 31,5 градуса. Предишният рекорд в Ахтопол на този ден е бил регистриран през 1981 година.

Най-горещо обаче днес е било в Русе, където бяха измерени температури от 35 градуса, следван от Сандански – 34,6 градуса.

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават, че през втората половина от тази и началото на следващата седмица ни очаква слънчево и много горещо време. В много райони ще бъдат измерени рекордни за тези дни температури. Максималните ще бъдат между 35 и 40°, на отделни места в петък–събота и до 42°. Понижение с 3–4 градуса е възможно да има в неделя. Временни увеличения на облачността ще има над планините. Слънчево и горещо ще бъде времето и по морския бряг. Там дневните температури ще са по-ниски – до 30-35°.

Вижте прогнозата за времето