/ iStock/Getty Images
Очаква ни дъждовен и мрачен уикенд.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3, максималните - между 5 и 10 градуса. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

По Черноморието облачността ще е значителна, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна и ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра - около минус 7.

В неделя вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад и дневните температури бързо и чувствително ще се повишат – максималните ще бъдат между 12° и 17°, по Черноморието – до 10°. Облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Към вечерта, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

В началото на новата седмица времето ще бъде динамично, с чести промени и с температури, по-високи от обичайните. В понеделник ще бъде ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, особено в Северна България, а дневните слабо ще се понижат. Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне, облачността ще намалее до ясно време и сутрешните температури във вторник ще са по-ниски. През деня ще бъде предимно слънчево, със слаб югозападен вятър.
Агенция "Фокус"