/ Thinkstock/Getty Images
Обучават работници по чужд език или дигитална грамотност
96337
Обучават работници по чужд език или дигитална грамотност
  • Обучават работници по чужд език или дигитална грамотност
Около 30 хиляди работещи българи ще преминат обучение по чужд език или дигитална грамотност чрез средства по една от схемите на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Днес бяха връчени първите договори на работодатели, кандидатствали по схемата "Обучения за заети лица", а техните работници ще бъдат включени в курсове през следващите две години.
 
Близо 380 работодатели у нас ще получат европейски средства, за да включат своите работници в курсове за квалификация или курс по чужд език или дигитална грамотност. Това е шанс за кариерното развитие на работещите хора, заяви при връчването на договорите заместник-министърът на труда Зорница Русинова и се обърна към работодателите. Тя ги увери, че подкрепата, която има от труда и социалната политика, ще продължава. "Обученията, подобряването на условията на труд в предприятията водят до по-висока производителност и това е ключът, по който вие можете да повишите заплатите на хората, работещи във вашите предприятия", подчерта Русинова.
 
Сред работодателите с одобрени проекти има фирми от различни браншове, като преработваща промишленост, печатна дейност, строителство.