/ БГНЕС
Правителството отпусна над 4 млн. лева за спешния институт
Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358 000 лв. за пълното обновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на спешния институт „Пирогов” (реанимация за деца и възрастни и операционен блок) с медицинско и немедицинско оборудване.
 
Сградата е построена през 1976 г. Пациентите, които преминават годишно през звеното са над 5200, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 г.

Благодарение на тези средства клиниката ще бъде осъвременена и ще добие нов, европейски облик и възможности, посочи изпълнителният директор на университетската спешна болница проф. д-р Асен Балтов.
 

БГНЕС, архив

С отпускането на тези 4 358 000 лв.ще бъде затворен цикълът за пълно обновяване на Клиниката, изтъкна проф. Балтов. От името на цялото ръководство на лечебното заведение той изказва благодарност на Правителството и лично на министър-председателя Бойко Борисов. С тези средства екипът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в „Пирогов” ще може да прилага по-успешно знанията и възможностите си, както и ще  подобри лечебния и възстановителен процес по време на болничния престой.

В момента на сградата се извършва основен ремонт по програма Jessica - фонд за устойчиво градско развитие, включително и енергийна ефективност.