Журналисти и полицаи бяха обгазени по време на ескалацията на напрежението пред парламента. По данни на СДВР има над 20 пострадали полицаи.

По информация на NOVA трима полицаи са сериозно пострадали и са откарани в „Пирогов”, съобщи NOVA. На пл. „Независимост” са изпратени три линейки, през които много хора минават за преглед.

До сблъсъците се стигна, след като протестиращи се опитаха да избутат бусовете на жандармерията.

„За да не избутат бусовете на Жандармерията, застанахме на първа линия. Протестиращите ни посрещнаха с бомбички, бутилки и с какво ли не. Протестиращ ми бръкна под каската и ме напръска”, обясни един от пострадалите униформени. „Най-вероятно ще има още ескалации. По-скоро някой подтиква хората, но това е мое мнение”, каза още полицаят.

Репортерът на NOVA Марияна Торманова заедно с оператора също беше обгазена. „Трите ни екипа, които бяха на първа линия, са обгазени от лютив спрей. Към нас летяха и бомбички, които няма как да не ни уплашат”, разказа репортерката. Пострадаха и други тв екипи.

Междувренно протестиращи започнаха да къртят павета между БНБ и парламента, а друга група от тях обърнаха контейнер с боклук и започнаха да замерят униформените с отпадъци. Полицаите им отвръщат с лютив газ.

Сред протестиращите са и хора на "Възраждане", "Да, България", БОЕЦ и Мая Манолова.