Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Обещано: Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме
97496
Обещано: Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме
  • Обещано: Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме
Министерският съвет отпусна пари за заплати на лекари, медицински сестри и санитари в болниците в Ловеч и Враца. Това обяви в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Борисов възложи изготвянето на механизъм за изплащане на възнагражденията в болниците в Ловеч и Враца
 
Министерството на здравеопазването си правете реформите, но те не могат да са за сметка на лекари, санитари, сестри. За да си вършат работата, трябва да си получат заплатите. Нито пък за сметка на пациентите. Доста операции в момента се подготвят, водят се по аптеки, по болници. Работа на държавата е да хваща тези, които източват. Работа на държавата е да не допуска в двора на държавната болница да има частна болница, която да печели и да е в много добро финансово състояние, а държавната да е губеща. Това не е работа нито на докторите, нито на сестрите, нито на санитарите да се занимават. Плащаме заплати на маса служби", каза премиерът и допълни, че на проведена оперативка е дал тези указания. "Ще се справим", категоричен е премиерът.

Борисов към здравния министър: И на теб да ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен
 
Той поръча на кметовете на Враца и Ловеч, които присъстваха на правителственото заседание, да предадат, че болниците ще работят, служителите им ще получават заплати и то навреме. "Другото си е наша работа и те не са ни виновни, ако не сме я свършили, говоря на държавата като цяло - и в предишни, и сегашни, и всякакви периоди", каза министър-председателят.