Ново заседание по делото за фалшивата карта на Куйович
Ново заседание по делото за фалшивата карта на Куйович / БГНЕС
Военният съд в Пловдив ще гледа днес отлаганото три пъти дело срещу полицая от Районното полицейско управление в Казанлък Васил Стоев, обвинен в издаването по непредпазливост на фалшива лична карта на Будимир Куйович. На базата на документа за самоличност на името на живеещия в село Копринка Цветослав Захариев сръбският наркотрафикант получава и международен паспорт, с който няколко пъти влиза в страната.

Откакто делото бе пратено за гледане в Пловдив, то се отлага два пъти заради престой в болница на адвоката на обвинения полицай. Предстои по него да бъдат разпитани още двама свидетели. Самият Стоев не се признава за виновен и подчертава, че още пет длъжностни лица са гледали заверените от него първични документи за фалшивата самоличност на Куйович.

Полицаят спечели на първа инстанция делото, което заведе срещу МВР за неправомерно уволнение и изяви намерение да съди министерството за нанесени морални щети. По делото за личната карта на Куйович обаче го заплашва присъда от лишаване от свобода до две години и глоба до 5000 лева, ако бъде признат за виновен.