Нови експертизи решават делото за убийството на студента Стоян Балтов
Нови експертизи решават делото за убийството на студента Стоян Балтов / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Съдебно-медицински експертизи ще решават изхода на делото за убийството на студента Стоян Балтов, който почина след побой пред дискотека „Амнезия" на 5 декември 2008 г.

Софийският градски съд насрочи да бъдат направени експертни заключения за подсъдимите Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Те ще бъдат изготвени по искане на техните адвокати с цел да се установи какво участие са имали те в смъртоносния побой над Балтов.

Делото продължава на 12 април, когато се очаква да бъдат готови експертизите и после процесът да навлезе в заключителната си фаза.

Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обвинени за това, че на 5 декември 2008 г., около 3.00 ч. през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети.

Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов. Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева. Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 г. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата.

На 17 юли 2010 г. Софийският градски съд прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.