Мартин Камбуров закова първия си хеттрик с екипа на ЦСКА 1948
Мартин Камбуров закова първия си хеттрик с екипа на ЦСКА 1948 / БГНЕС
Играещият първия си сезон в елитната Efbet лига само 4 г. след създаването си ЦСКА 1948 разби с 5:0 гостуващия на ст. „Васил Левски“ пловдивски Ботев. Хеттрик забоде капитанът Мартин Камбуров, негов първи за новия му тим. Ветеранът, който се доближи до вечния голмайсторски рекорд в елита на Петър Жеков, откри от дузпа в 36-та мин., а през второто полувреме се разписа още 2 пъти в рамките на 6 мин. - в 63-та и 69-та за крайното 5:0. С 242 гола в елитната дивизия, на Камбуров са му нужни още 11, за да изравни легендарния носител на Златната обувка Жеков.

Другите два гола срещу Ботев за съставения изцяло от български футболисти отбор на мениджъра Красимир Балъков отбелязаха Галин Иванов с красиво воле с левачката в първата минута от добавеното време на първото полувреме, и Георги Русев, който направи 3:0 в 50-та мин.

Това бе втора поредна победа с 5 отбелязани гола на ЦСКА 1948 след домакинския разгром над Етър 5:1 в миналия кръг. С нея „червените“, които преди 4 г. започнаха от аматьорската 4-та дивизия, се изкачиха до 4-то място в първа лига с 12 точки от 8 кръга. Ботев Пд пък остава на незавидното 12-то място с 8 точки, информира gong.bg.