Никой не е обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов
Никой не е обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов / БГНЕС, архив
Никой не обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов
88429
Никой не обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов
Никой не обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов
  • Никой не обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов
  • Никой не обсъждал с Патриотите промени в кабинета, призна Симеонов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира в кулоарите на парламента, че предстоящите смени на министри в кабинета не е обсъждана с него до този момент. По-рано днес пред бТВ премиерът Бойко Борисов намекна, че предстоят промени в състава на правителството.

Борисов: Ще има предсрочни избори, ако ГЕРБ не спечели президентския вот

"Според нас няма значение дали министърът ще бъде мъж, жена, какво ще му бъде името. Важно е да си върши работата, а това вече е отговорност на министър-председателя и на управляващата коалиция да му държи сметка. Ние не поставяме условия, знаете, че не участваме в управлението персонално, но стриктно и последователно държим да се изпълнява програмата за стабилно управление, в която сме заложили голяма част и от нашата програма", заяви съпредседателят на Патриотичния фронт.

Той посочи, че патриотите нямат сериозни забележки към министрите. "Засега нямаме сериозни забележки, има диалог, на който се крепи това управление. Дай Боже да го има, защото България има нужда от стабилност, а не от избори през два месеца", поясни Симеонов.

ГЕРБ ще издигне кандидат-президент, който да бъде широко подкрепен

"Съвсем естествено е, ако премиерът има желание да направи промени, да ги консултира с нас и адмирираме такова поведение", поясни още Симеонов.

В отговор на въпрос за изказването на Бойко Борисов за лидерска битка на президентските избори, Валери Симеонов каза, че всичко е възможно, но е много рано да се коментира. "Не изключваме ПФ да издигне лидери, да издигне професионални лица, които да не са политически ангажирани, но доказани патриоти", посочи той.