Цветанов: ГЕРБ ще издигне кандидат-президент, който да бъде широко подкрепен
Цветанов: ГЕРБ ще издигне кандидат-президент, който да бъде широко подкрепен / БГНЕС, архив

ГЕРБ ще издигне на президентските избори кандидат, който според заместник-председателя на партията Цветан Цветанов да бъде широко подкрепен от всички български граждани, независимо от тяхната партийна принадлежност и етнос. Това заяви Цветанов в Смолян, като бе категоричен, че структурите на партията са достатъчно мотивирани и имат изключително голям заряд преди изборите.

Заместник- председателят на ГЕРБ посети няколко общини от Смоланска област и се срещна с представители на местните организации на партията и симпатизанти.

ГЕРБ и БСП в спор за датата на изборите - 23 октомври или 6 ноември

Впечатлен съм от отговорността на нашите кметове и общински съветници, защото продължават да бъдат в постоянна връзка с хората, заяви Цветанов след обиколката си из региона. Според него ГЕРБ е може би единствената истинска народна партия, която е стигнала до малките населени места, продължавайки да работи и в големите градове.

Партиите крият до последно кандидатите си за президент

Цветан Цветанов заяви коментира още, че ГЕРБ няма да прави политически изказвания относно отказа на регистрация на партия ДОСТ. Нашата сила е в това, че можем да работим с всички български избиратели и да печелим гласове не с подобни откази на регистрация на партии, допълни депутатът.

Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е член на партията

Трябва действително да бъдем хора, които да се стремим към мир, сътрудничество, партньорство, заяви Цветанов по повод идеята Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона. Винаги под флага и координацията на НАТО, България участва активно, за да може да гарантираме и нашата национална сигурност, и сигурността в региона, допълни Цветан Цветанов.