/ БГНЕС
Протестиращи посрещнаха депутатите на входа на парламента и ги замеряха с яйца
Парламентът не събра кворум и от втория път и така извънредното заседание на парламента пропадна.

Само 78 народни представители се регистрираха на подпис, тъй като системата за гласуване с карти е демонтирана.

Минути след 9ч. председателят на Народното събрание даде 20 минути толеранс за втори опит за събиране на кворум, но броят на присъстващите депутати не се промени.
 

парламент Народно събрание
БГНЕС



Парламентът изслушва Борисов на извънредно заседание

"Има 78 регистрирани депутати, не можем да проведем заседание", каза председателят на парламента Цвета Караянчева, което предизвика реакцията на БСП, които започнаха да викат в залата "оставка".

"Вие не сте осигурили кворума, г-жо Нинова. И във вашите редици има липси", контрира Караянчева.

В пленарната зала днес бяха само 78 депутати, като и червените, които поискаха провеждането на заседанието, не бяха в пълен състав и отсъстваха над 20 човека. В парламента имаше представители от ДПС и по един от "Воля" и ГЕРБ.

парламент Народно събрание
БГНЕС


Парламентът се събира извънредно в четвъртък

Коалиционният партньор на ГЕРБ - ВМРО, пък заяви, че няма да участва в поисканото от Корнелия Нинова и БСП извънредно заседание за актуализация на бюджета.

"Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза", посочиха от ВМРО.

парламент Народно събрание
БГНЕС


А рано сутринта депутатите бяха посрещнати пред служебния вход от група протестиращи от "Да, България" и "Боец", които мятаха яйца по сградата на парламента.

парламент яйца
БГНЕС

парламент яйца
БГНЕС


Ненков срещу Свиленски: Актуализирахме бюджета през април

Провеждането на пленарно заседание бе инициатива на БСП. Червените искаха парламентът да приеме решение, с което да задължи Министерският съвет да внесе до 7 дни актуализация на бюджета заради мерките за Covid-19. Също така програмата предвиждаше да бъдат изслушани от депутатите премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър за случилото се на партийното събитие на ГЕРБ в София тех парк.
 

парламент яйца
БГНЕС

парламент яйца
БГНЕС