Неуправляем камион в Добрич помете момиче, ранени са още двама мъже
Неуправляем камион в Добрич помете момиче, ранени са още двама мъже / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Камион без шофьор потегли в Добрич и блъсна момиче, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. В 15.36 ч. на телефон 112 е получено съобщение за пътен инцидент в района на бул. „Русия”.

Автомобил, марка ЗИЛ, паркиран в горната част на улицата, свързваща бул. „Русия” и ул. „Никола Петков”, поради неизяснени причини тръгва на собствен ход в посока към булеварда. В камиона е бил служител на фирмата, извършваща ремонтни дейности на улицата, „Пътно строителство” АД. При потеглянето му шофьорът, 37-годишен мъж от Каварна, е успял да настигне машината, да издърпа 43-годишния си колега, който се е намирал в камиона. Опитите на шофьора да овладее тежката машина останали без резултат, след което той също скочил в движение от камиона. Поради големия наклон на пътя, камионът е пресякъл двете платна на булеварда, след което е ударил велосипедист с предна лява част и се е спрял в дърво.

В интензивното отделение на МБАЛ-Добрич, са настанени шофьорът на камиона и пострадалото дете. От падането шофьорът е със счупени крайници и таз и множество натъртвания,  но е без опасност за живота. 16-годишната велосипедистка е настанена в интензивното отделение на добричката болница с тежки травми и с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП-Добрич. Продължава работата по изясняване на фактическата обстановка, причинила тежкото пътно транспортно произшествие, посочват от ОД на МВР-Добрич.