Нешева няма намерение да върне получения бонус
Нешева няма намерение да върне получения бонус / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Нели Нешева
50299
Нели Нешева
  • Нели Нешева

Управителят на НЗОК Нели Нешева не се срамува от получения бонус в размер на 12 156 лева, защото по думите й цени труда си. Синият депутат Димо Гяуров я обвини вчера, че е взела допълнителни средства за над 30 хиляди лева. От своя страна шефът на Здравната каса каза, че може да съди Гяуров за клевета. Нешева посочи, че няма намерение да върне получения бонус.

„Когато човек е достоен, той оценява труда си. Аз нямам причина - мога да не получавам нищо, тогава ще бъда популист. Мога да кажа, че моите служители ще получават по 7000, а аз ще се задоволявам с 2000. Това ли е нещото, което очаква обществото?! Тогава аз очаквам някой да ми даде под масата. Що за ръководител е този!? Що за отговорност може да носи този, който отговаря за 3 млрд. лева и казва „аз няма да получа наравно със служителите си". Защо ние трябва да бъдем лицемери и да казваме „не, достатъчни са му 400 лева на лекар в районна здравна каса. Ако тези хора останат на тези средства, които получават, как мислите, че ще бъдат лоялни и коректни", добави д-р Нели Нешева.

Справка, предоставена от здравната каса, показва, че Нешева е получила по-нисък бонус от подуправителя на касата Марияна Василева, която е взела 15 158 лева. Директорите на дирекции са получили по над 10 000 лева за 2011-та година, а началниците на отдели по 7000-8000 лева.

Директори и заместник-директори на районни каси са взели между 5 000 и 6000 лева. Средната работна заплата в здравната каса е не повече от 400 лева, но с бонусите тя става повече от 700 лева.