Недоволен клиент простреля в главата таксиметров шофьор
Недоволен клиент простреля в главата таксиметров шофьор / Sofia Photo Agency, архив
Недоволен клиент простреля в главата таксиметров шофьор
27427
Недоволен клиент простреля в главата таксиметров шофьор
  • Недоволен клиент простреля в главата таксиметров шофьор

Таксиметров шофьор беше прострелян в главата от клиент заради сметка от 6 лева. 32-годишният Георги Младенов е настанен в „Пирогов" с 4 огнестрелни рани. Полицията все още издирва стрелеца.

Шофьорът на таксито откарал неизвестния нападател до адрес в столичния квартал „Враждебна" в ранните часове на деня. Вместо да плати сметката си, която е малко над 6 лева, возещият се на задната седалка в колата мъж вади газов пистолет и стреля 4 пъти. 32-годишният Младенов е настанен в тежко състояние в Неврохирургията в „Пирогов". Ето какво разказа пострадалият таксиметров водач.

„Пристигнахме на адреса и той ме попита колко му дължа. Аз му казах 6,06 лева и се обърнах напред да чакам да ми даде парите. В същия момент усетих в главата удар със стрелба. Никакви думи не сме си говорили през целия път с него. Не съм се опасявал от него, защото беше човек на 50-60 години. Моето мнение е, че той сигурно е нямал пари и се е уплашил, така си мисля. Няма никаква друга причина".

Младенов е с три огнестрелни рани в главата и една в дясната мишница. Заради инцидента полицията беше отцепила през целия ден района на квартал „Враждебна". Все още нападателят не е задържан. 

На 23 ноември миналата година 23-годишен младеж нападна таксиметров шофьор в Разград. Младежът излязъл пиян от заведение, насочил се към близко такси, предизвикал скандал с шофьора, по време на който го ударил с юмрук в лицето.

На 30 август 2009 г. 61-годишен таксиметров шофьор бе пребит, а колата му бе открадната. Шофьорът разказва, че в местност близо до видинското село Милчина лъка, клиентът, когото возел, му нанесъл побой и го оставил в безпомощно състояние. След това непознатият потеглил с колата му, задигайки два мобилни телефона и оборота от 90 лева. 

Отново през август 2009 г. пък таксиметров шофьор бе нападнат от клиент по маршрута Русе - квартал "Долапите". 22-годишният нападател, седящ на задната седалка в таксито, внезапно опрял в гърлото му вилица. Нападателят направил опит да отвори жабката на автомобила, но след като не успял, слязъл от колата.