НДСВ ще пише проект за публично-частното партньорство
НДСВ ще пише проект за публично-частното партньорство / netinfo
Законопроект за публично-частното партньорство ще изготвят председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов и зам.-председателят на Икономическата комисия в парламента Мариана Костадинова. В сряда парламентарната група ще внесе законопроект за политическите партии.

Според Пламен Моллов законопроекта за публично-частното партньорство ще послужи за насърчаване на бизнеса и либерализиране на икономиката в страната. По думите му на едно място ще се събере най-доброто от европейските практики. „Като законодателство е необходимо да има прозрачни и лесно осъществими механизми за публично-частното партньорство, които да облекчат раздвижването на недвижими активи, собственост на държавата или общините”, посочи Моллов.

Заместник-председателят на партията Марина Дикова коментира, че в проектозакона НДСВ се обявява против финансирането на партиите от частни фирми. По думите й жълтите ще сформират работна група, която ще предложи въвеждането на принципа на мълчаливото съгласие. Ще бъдат организирани и много регионални срещи за спиране на купуването на гласове и за съставяне на регистър на имуществото на партиите. Марина Дикова допълни, че според проектозакона, ако една местна партия е получила вот под 0,5 %, то тя не трябва да има право да се яви на следващите избори.