Най-голямото тържище на открито в България от днес отново работи с обичайното си работно време. Димитровградският пазар беше отворен пробно в неделя, за да се прецени дали ще се спазват мерките. Какви бяха те и как ще се пазарува от днес?

В Димитроград забраниха брането на липа

По всички маси има сложени табели, с които клиентите трябва да се съобразяват. Поставени са и дезинфектанти, които да използват. Десетки охранители и полицаи следят да не се получават струпвания на хора, съобщава NOVA.

„Дългото време без работа ни се отрази много зле. Живяхме само със спестените пари. Надяваме се всичко вече да е наред. Мерките са лесни за спазване и не се получават струпвания“, разказват продавачи.

Автопазарът в Димитровград започва работа

„Търговците се справиха добре с организацията на пазара. Още първата седмица те оборудваха мястото с всичко необходимо за безопасното му функциониране. Миналата седмица имаше по-малко хора, защото беше празник. Днес продавачите вече са повече“, каза Ангел Колев - управител на Неделен пазар – Димитовград.

„Пазарът затвори с моя заповед, още в началото на извънредното положение. Загубите наистина са големи, но по-важното е, че успяхме да опазим здравето на хората. Вече мислим, как колосалните финансови щети да бъдат компенсирани“, каза кметът на Димитровград Иво Димов.
NOVA