Мъж изгоря в трафопост край балчишко село
Мъж изгоря в трафопост край балчишко село / cнимкa: Sofia Photo Agency

Обгорял труп на мъж бе намерен в трафопост в района на балчишкото село Сенокос, съобщиха от полицията в Добрич. Тялото е открито на 13 май около 15.30 часа. При последвалия оглед следи от насилие не са открити. От органите на реда е установена и самоличността на починалия - 43-годишен жител на село Сенокос.

Загиналият се казва Атанас Стоянов Станев, от ромски произход, научи Дарик. Предполага се, че е влязъл в станцията с 20 киловолтово напрежение, за да краде. Трупът бил леко разложен и вероятно човекът е бил мъртъв отпреди 2-3 дни.

Атанас е женен и има осем деца, каза кметът на Сенокос Марчо Митев. Семейството живеело много бедно. Четири от децата били при фамилията, а другите четири - в дома за изоставени "Дъга" в Добрич. След като Атанас не се прибрал няколко дни, във вторник братът на жена му тръгнал да го търси със свой приятел. Открили го изгорял в трафопоста.

За да бъде изваден овъгленият труп, се наложило Е.ОН да изключи високоволтовото напрежение. Кметството отпусна еднократна помощ от 150 лева на семейството и безплатен ковчег, каза кметът Митев.

Новини от Добрич и региона