МВР трудно събира годни доказателства срещу групите, които отвличат хора
МВР трудно събира годни доказателства срещу групите, които отвличат хора / cнимкa: Sofia Photo Agency

МВР е разполагало с информация за голяма престъпна група, която се занимава с отвличания от години, но трудното събиране на годни доказателства затруднява работата по случая, съобщиха пред Дарик бивши шефове на служби в министерството. Днес от вътрешното министерство обясниха вчерашната си акция в няколко столични квартала като операция за залавяне на крадци.

Източници на Дарик твърдят, че групата извършила последните показни отвличания в София вероятно е една и съща, като в МВР е имало данни за нея още преди две години. Бивши висши офицери от ГДБОП са предупреждавали за наличието на подобна организация.

Днес от МВР обясниха акцията си в няколко столични квартала като рутинна с цел задържане на крадци. Дарик успя да научи че операцията е планирана преди два дни след като в МВР е получена информация, че хора, свързани с похищенията на Бончеви, се намират в района. При вчерашната операция на полиция, Жандармерия, барети и цивилни полицаи блокираха за ден Панчарево, Бистрица, Ковачевци и вилната зона Бункера.