МВР подкрепи Велчев за орган, разследващ организираната престъпност
МВР подкрепи Велчев за орган, разследващ организираната престъпност / cнимкa: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

Главният секретар на МВР Павлин Димитров подкрепи идеята на главния прокурор за създаването на нов секретен орган, който да разследва организираната престъпност и корупцията. Според него той трябва да е в прокуратурата.

„Организираната престъпност е крачка преди институциите във всички измерения – и като видове на престъпност, като организация, структура, което предполага, че ние трябва да направим по-добра организация. По конкретни дела е необходим не само капацитет не само от оперативен състав, не само от прокурорски органи, а действително и от институции извън съдебната система и МВР”, каза Димитров и конкретизира”представители на НАП, на Данъчната администрация, на митници и на други институции, които имат пряко отношение и по контрола, а в крайна сметка в тях е и цялата информация”.

„На национално ниво трябва да има концепция, да има нагласа и съгласие. Става дума за подобряване на цялостната работа, на цялостната организация, ефективност на всички органи, имащи пряко отношение за противодействие на престъпността. Логиката е такава – бързина на процеса, качествен процес и осъдени лица. Екип добре подготвени професионалисти от всички институции, които имат ангажименти и правомощия”, каза още той.