/ iStock/Getty Images
При нужда може да генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство
Мобилно приложение „Пътеводител за Централен Балкан“, за което не е необходима интернет връзка, ще дава информация за туристически маршрути, посетителски обекти, прилежащи видове и местообитания в националния парк.

Ангелкова се надява юли и август да реанимират туризма (ВИДЕО)

Приложението предлага интерактивна карта. При избор на един от представените 85 туристически маршрута, посетителят може да получи информация за цвета на маркировката, дължината, продължителността и степента на трудност на съответния маршрут.

Може да се определи конкретно местоположение, да се измерват разстояния, да се извършва търсене по координати и ключови думи, да се запазват точки и маршрути, както и да се въвеждат или извеждат потребителски файлове.

Приложението съдържа текстов и снимков материал на хижи и заслони, обекти на културно-историческото наследство и природни забележителности на територията на НП „Централен Балкан“.

Ангелкова: Ще има фалити на туроператори (ВИДЕО)

Допълнително е поместена информация и локация на 12 приоритетни за опазване природни местообитания. Приложението информира за режимите и нормите в защитената територия и правилата за поведение.

При нужда може да генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Реализацията е на два езика – български и английски.

Достъпно е за инсталиране от магазините на Google Play и App Store. Линк към него: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.bulgariatravel.centralbalcan&hl=bg