Мнозинството: Взети са всички мерки срещу купуването на гласове
Мнозинството: Взети са всички мерки срещу купуването на гласове / netinfo

Мнозинството в парламента декларира, че са взети всички мерки за справяне с явлението купуване на гласове. От опозицията коментираха, че изводите в доклада не са изненада и се обявиха за сериозна реформа в избирателната система.

Заместник-председателят на ДПС Лютфи Местан коментира, че купуването на гласове е уродливо явление, с което страната ни трябва да се пребори с всички мерки и припомни, че то е инкриминирано.

По думите му следващите парламентарни избори трябва да бъдат преломни в усилията за неговото противодействие.

Председателят на парламентарната група на левицата Михаил Миков каза, че констатациите в доклада не са нови за България и също припомни, че има образувани наказателни производства срещу лица, занимавали се с купуване на гласове.

Лидерът на ДСБ Иван Костов коментира, че българските власти губят доверието освен на европейските ни партньори и на натовските си колеги. По думите му, следващият извод за страната ни ще е, че тя е за демократична криза. Той се обяви за сериозни реформи в избирателното законодателство.

Според Павел Шопов от „Атака” твърденията на управляващите са плод на пълна демагогия. Всички видяхме автобусите от Измир, Бурса и Истанбул на местния вот, заключи Шопов.