Митов за присъствието на Касим Дал на митинга в Истанбул: Той е направил избора си
Митов за присъствието на Касим Дал на митинга в Истанбул: Той е направил избора си / БГНЕС, архив

Касим Дал е направил своя избор, той е направил каквото е решил да направи - това каза пред журналисти българският външен министър Даниел Митов по повод на присъствието на зам.-председателя на Народна партия "Свобода и достойнство", част от Реформаторския блок, на митинга в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган. Митов допълни, че като външен министър изобщо няма намерение да коментира действията на Дал.

Съпартийците на Дал не виждат проблем в присъствието му на митинга в Истанбул

Вчера Касим Дал сам публикува снимка, от която стана ясно, че е бил на многолюдната демонстрация в Истанбул, събрала стотици хиляди хора. Това бе последният от серията митинги "в подкрепа на демокрацията", свикани от Ердоган след опита за преврат на 15 юли.

Български политик на митинга в подкрепа на Ердоган в Истанбул

Според бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов присъствието на български политик на подобно събитие е неприемливо. Днес съпартийците на Касим Дал от Народна партия "Свобода и достойнство" заявиха, че не виждат проблеми в присъствието му на митинга в подкрепа на турския президент Реджеп Ердоган.

Над 1 млн. души се събраха на мегамитинг в Истанбул (ВИДЕО)

Даниел Митов е информирал Изпълнителния съвет на Блока по широк кръг, по думите му, актуални външнополитически въпроси. Обсъждани са били и избирателните секции в чужбина. За това дали да се отварят такива в Турция, с оглед на ситуацията там, Митов отговори, че има решение на Народното събрание. Днес има среща точно по тези въпроси, има работна група под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев и тепърва ще се коментират конкретните параметри, уточни външният министър.