Министър Валентин Радев
Министър Валентин Радев / БГНЕС
Вътрешният министър Валентин Радев обясни в кулоарите на Народното събрание докъде е стигнало издирването на рецидивистите от Софийския затвор, които избягаха преди повече от месец.
 
„Търсим ги, напредък има, всеки понеделник професионалното ръководство отговаря пред министъра, а в сряда и пред премиера, докъде са стигнали по седем важни случая, сред които и с бегълците от Софийския затвор, но не мога да оповестя подробности“, заяви Радев.

Още дирят избягалите затворници
 
Лошата новина, посочи той, ще бъде, ако те са все още в държавата или навън и направят нещо лошо, на което са способни, това ни притеснява най-много.
 
Радев увери, че се работи "на педал", органите трябва да стигнат до финала - да намерят бегълците.
 
„Премиерът е доволен, че се работи. То е като на футболен мач - не е важно дали губим, а дали работим сърцато“, обясни министърът, попитан за реакцията на Бойко Борисов по хода на издирването.

3 април: Двама затворници избягаха от Софийския затвор след въоръжено нападение (СНИМКИ)
 
Стремим се МВР, служителите му да излязат от стадионите, желанието е да се раздели отговорността на ведомството от тази на футболната федерация във връзка с футболното хулиганство“. Това коментира Валентин Радев по повод и на случая с двете деца, снимани на стадиона с татуирани на гърдите свастики. Родителите им се издирват. Министърът е убеден, че те са го направили под чуждо внушение, а не е техен избор, защото са малки.

ВИЖТЕ КАДРИ СЪС ЗАТВОРНИЦИТЕ ПРЕДИ ДА ИЗБЯГАТ
 
Побоят над зам.-кмета на Ловеч той определи като безобразие и посегателство върху властта.
 
За изтеклите карти още през 2016 г. на повечето от служителите на МВР и полицаи Радев обясни, че е заради забавена обществена поръчка, но скоро новите стикери ще бъдат залепени на служебните документи.
БТА