/ БГНЕС, архив
Главнокомандващият армията, президентът Румен Радев, ще подкрепи или ще се разграничи от поругаването на сградата на Министерство на отбраната от протестиращите. Този въпрос задава депутатът Милен Михов от ВМРО, който е член на военната комисия в парламента, в пост във Фейсбук.

"С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?! И къде е нейният главнокомандуващ, президентът? Защо мълчи? Одобрява ли политиката на охрачване и омерзяване?", пита той.

"Задавам тези въпроси като син на офицер и редови войник от Българската армия, който е служил честно под българското бойно знаме. Да се разграничи от извършителите или да поеме отговорността – трети път няма", призовава той президента.

"Очаквано протестът вече няма нищо общо със своето начало. Всяка вечер телевизиите щедро ни показват едни и същи физиономии (няколко десетки на брой), които твърдят, че не са променили исканията си. Всъщност лъжат. Всяка вечер шестват с изкривени от злоба лица и манифестират духовната си нищета чрез оскверняване на институции и символи на държавността. Яйца, домати, червена боя, символизираща кръв – това са изразните средства на малцината останали", пише доц. Милен Михов.

"Те са готови да осъдят, разстрелят и погребат всеки, който е над тях и значи е виновен за собствените им неудачи. Сигурно така утвърждават чувството за собствена значимост, за тържество на личното си его над властта, реда и закона. Те не са виновни, те са тълпа. Отдали са се на страстите, които умишлено разпалват в тях няколко умели политически играчи. Те не искат нова Конституция и нови правила, не искат обединителни каузи и стабилно общество. Искат власт сега и саморазправа с политическите им противници. Народен съд няма как да свикат, но могат да оплюят и дамгосат чрез тълпата всеки. Не, не, не! Това не беше се случвало до сега – да бъде поругана армията ни", възмущава се той.
 
 

ПОДМЯНАТА ПОБЕДИ ПРОМЯНАТА! Очаквано протестът вече няма нищо общо със своето начало. Всяка вечер телевизиите щедро ни...

Публикувахте от Милен Михов в Вторник, 20 октомври 2020 г.